2009-05-20 15:46:57• hírek • Tóth Klarissz

Forradalmi módszer a szőrszálak ellen

Minden nő és egyre több férfi vágyálma a szőrtelen, sima, bársonyos bőrfelület. Kevés nővel ugyan, de egyesekkel a természet kegyes volt, mivel alig néhány szőrszál illetlenkedik testük különböző területein.

A nagy többség azonban naponta, hetente vagy havonta ádáz küzdelmet folyat ellenük. A borotválás, gyantázás vagy szőrtelenítő krém használata egy idő után nyűggé válik. A tökéletes simaság elérése érdekében sok nő a lézeres epilálás mellett dönt, annak ellenére, hogy az eljárás meglehetősen költséges. A módszer azoknak ajánlott, akik hosszú időre szeretnénk megszabadulni a szőrszálaktól, és ezért bármilyen összeget hajlandók kifizetni. A szőrszál bárhol is illetlenkedjen, cseppet se esztétikus látvány. A naturista nőket kivéve, a szőrtelen testfelület napjainkban a jól ápoltság, igényesség és szexepil előfeltétele. Mielőtt egy ilyen beavatkozásnak alávetnénk magunkat, derítsük ki mit is jelent pontosan a lézeres epilálás.

A lézer egy olyan fényforrás, amit orvosi felhasználás céljából meglehetősen sok területen alkalmaznak, többek között végleges szőrtelenítésre is. Mivel nincs olyan lézer, ami minden orvosi beavatkozásra egységesen alkalmazható, ezért a különböző beavatkozásokhoz eltérő színű lézert használnak. A módszert viszonylag rövid ideje alkalmazzák szőrtelenítésre, mediatizáltsága ellenére azért ne fűzzünk túlzott elvárásokat hozzá. Az, hogy mennyire hatásos, egyénenként változó. A plasztikai sebészetben, a lézeres epilálás leggyakoribb módszerei az EpiLight és PhotoDerm fényterápia, valamint az Argon-, Rubin- vagy Alexandrit lézer. A bőrgyógyász személyre szabott kezelési tervet dolgoz ki, ami kíméletes a bőrhöz. Bár néhány hónapig a szőrmentesség valóban garantált, sokaknál még ezek a módszerek sem hoznak tartós megoldást, mivel a szőrszálak újra kinőnek, így a küzdelem tovább folytatódik.

A kezelés lényege, hogy a speciális fénysugarak olyannyira felforrósítsák a szőrszálakban található melanint, hogy az azt magába foglaló sejtek elpusztuljanak. Mivel a szőrhagymák hozzávetőleg két-három milliméter mélyen is képesek arra, hogy a hámrétegbe beágyazódjanak, semlegesítésükhöz meglehetősen nagy energia szükségeltetik. A lézeres epilálás különösen azoknak előnyös, akiknek sötétebb szőrszálaik vannak, mivel ezek jóval könnyebben eltávolíthatók. Az eljárás ősz szálak esetében azért hatástalan, mivel ezek már kevesebb melanint tartalmaznak. Ne számítsunk szemmel látható eredményre már az első alkalom után, mivel a szőrnövekedés állandó és a szőrszálak nem azonos időben nőnek ki.

Annak ellenére, hogy a kezelést fájdalommentesének hirdetik, kisebb bőrfelület esetében enyhe tűszúrásszerű bizsergés hozzátartozik a procedúrához, nagyobb felület esetében valamivel kellemetlenebb érzést okoz. Az is természetes, hogy a bőr némi ellenállással reagál a kezelésre, enyhén bepirosodik. Az eljárás veszélytelen, mindössze az a probléma adódhat, hogy a mélyebb bőrrétegekben a lézerfény enyhe égést okoz, aminek következtében kisebb hegek jelennek meg. A végleges szőrtelenítés sem tekinthető véglegesnek, függ az célba vett bőrterülettől, a szőrszálak sűrűségétől, erősségétől és hosszától is, így bajusznál, bikinivonalnál és hónaljnál akár hat kezelésre is szükség lehet. Az eredmény hozzávetőleg 80 százalékban garantált. Az árak testtájanként és plasztikai sebészetenként nagy eltérést mutatnak!


A nők többsége naponta, hetente vagy havonta ádáz küzdelmet folyat a szőrszálak ellen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: